Putera Klasik

Fikirkanlah…Renungkanlah

Ditanggung Halal

BAYANGKAN….!!!!

Sentimen halal ini boleh sahaja digunakan oleh agen-agen Yahudi untuk menimbulkan keresahan antara kaum di Malaysia ini. Jika keadaan pada waktu itu kita masih mendharuratkan penggunaan bahan-bahan yang berkenaan maka dengan mudahnya rusuhan antara kaum boleh dicetuskan oleh musuh-musuh Islam ini.

Mereka boleh sahaja menunjukkan bukti-bukti saintifik bahawa kebanyakan makanan kita dan pelbagai produk lain mengandungi bahan-bahan yang berasal dari babi.(Mereka tentu tahu kerana mereka yang mengekspot kebanyakan barangan berkenaan) Dikala itu mereka akan menuding jari menyalahkan pihak itu dan pihak ini.

Mereka akan membakar semangat kita untuk membalas dendam, kononnya untuk mempertahankan kesucian Agama Islam. (Islam akan tetap suci,…kita yang sebenarnya tidak suci dan semakin jauh dari agama yang suci ini.)

Mereka boleh sahaja menyatakan kepada Bangsa Melayu betapa selama ini Bangsa Cina menipu kita dan tidak menghormati sensitiviti halal kita!!!! Bayangkan apa yang boleh berlaku pada masa itu. Rusuhan antara kaum akhirnya akan mengundang campurtangan negara jiran kita yang akan meminta bantuan Amerika untuk membantu saudara sebangsa mereka di Malaysia.

Keadaan huru hara yang berjaya ditimbulkan akan memberikan peluang kepada mereka untuk campurtangan dalam hal ehwal negara ini. Pihak yang akan dipersalahkan nanti pada akhirnya adalah Bangsa Melayu.

Kita akhirnya, jika kita bernasib baik akan diletakkan dikedudukan seperti yang pernah ditetapkan oleh penjajah British dahulu. Kita mungkin pada waktu itu dibenarkan untuk menjadi petani dan peladang tetapi teknologi yang dibenarkan untuk kita adalah teknologi ciptaan mereka yang mana penggunaan bahan-bahan yang berkenaan akan dibekalkan kepada kita untuk pemprosesan makan-minum kita. Pi Mai Pi Mai Tang Tu…

Demi memelihara sensitiviti antara kaum maka saya merasakan Impian Kita atau apa-apa yang seumpamanya perlu digerakkan oleh kalangan orang-orang kita yang berkuasa dan berkemampuan.

Perkara-perkara yang merupakan garis pemisah antara kaum dan agama dinegara ini perlulah jelas dan nyata untuk satu sama lain melihatnya dan menjaganya. Jika segalanya cuba disembunyikan dan dikaburkan maka tunggulah harinya dimana Yahudi akan membongkarnya dan meniupkan sentimen halal ini!!!

Saudara- saudaraku……Renungkanlah…..
Apa Peranan Kita untuk mengelak keadaan itu dari berlaku???? Pihak yang akan dipersalahkan pada akhirnya adalah Bangsa Melayu sendiri..!! Kita pada waktu itu akan benar-benar menumpang ditanahair sendiri…

SESUNGGUHNYA MEMANG KITA YANG BERSALAH..!!!KITA YANG MENGAMBIL MUDAH TENTANG PERKARA INI!! ORANG LAIN BERNIAGA UNTUK MENCARI KEUNTUNGAN SEMATA-MATA, KITA YANG SEMAKIN TIDAK MENGAMBIL ENDAH PERKARA INI

© AskMe 2005

Masih relevankah tulisan ini?
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

One response to “Ditanggung Halal

  1. HalalSurf.Com July 8, 2012 at 12:18 pm

    Salam,
    Saya setuju dengan pendapat anda. Non Halal is hiding in Halal that’s what halalsurf.com social network mission is to share and broadcast Halal info among Muslim. Terima kaish

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: